Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Knižničné potulky so spisovateľom Mironom Cerulom

20190320_113707

V stredu 20.3. sa žiaci 4.B a 3.B triedy zúčastnili v rámci Mesiaca knihy návštevy Vihorlatskej knižnice.

Kniha zohráva určite veľkú úlohu v živote každého z nás. No viete si predstaviť život bez knihy? Asi nie. Samozrejme, pre každého človeka však kniha znamená niečo iné. Niektorí ľudia by povedali, že sú to len listy papiera s množstvom textu zviazané do jedného celku. Určite by sme len takto knihu nemali vnímať, ale mali by sme v nej hľadať niečo viac. Existujú rôzne druhy kníh, z ktorých si každý čitateľ nájde práve tie, ktoré sú mu najbližšie. Či sú to už knihy, z ktorých sa chceme niečo zaujímavé dozvedieť alebo len také pre zábavu prípadne pre oddych. Verím tomu, že každý z nás má a pozná svoju obľúbenú knihu, ku ktorej sa vždy s radosťou vracia. Veď čo je krajšie ako ponoriť sa do fantázie a spolu s hlavným hrdinom zdieľať jeho pocity, nálady… Takéto zaujímavé informácie sme sa dozvedeli na besede so spisovateľom Mironom Cerulom, ktorý píše poviedky podľa skutočných poľovníckych zážitkov, námety k nim čerpá z Východných Karpát, viaceré z nich publikoval v slovenských i v českých poľovníckych časopisoch.

Z jeho bohatej tvorby sme si prečítali knihu Rozprávky z Lipovice, námet ktorej čerpal z prírody a zo života zvierat v lese.

Pán Cerula trpezlivo a vyčerpavajúco odpovedal na mnohé zvedavé otázky detí.

Na záver návštevy mali žiaci  možnosť poprezerať si priestory knižnice a regály s knihami. Pani knihovníčka im ukázala, ako majú správne zaobchádzať s knihou. Vysvetlila im, aké je čítanie kníh zaujímavé a zábavné a poradila im, ako si môžu knihu z knižnice požičať.  Pracovníčky knižnice nám vyhotovili čitateľské preukazy a následne sme si vybrali a vypožičali knihy, ktoré žiakov zaujali.


                                                 Mgr. Vlasta Fedičová

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Days
Hours
Minutes
Seconds

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)