Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Kudlovská odetá do biela privítala Mikuláša

20201207_091849

Aj napriek neľahkým časom, ktoré na nás doliehajú, nezabudli sme na našich žiakov z prvého stupňa a všetci spoločne sme im pripravili nádhernú a neobyčajnú výzdobu školy.

Vestibul školy zdobí adventný veniec vyrobený z čisto prírodných materiálov. Bielu atmosféru dotvára snežná krajina s domčekom a kostolíkom. V  strede vyrástol z vetvičiek urobený stromček. Na stromčeku visia ručne vyrobené ozdoby, perníky, vyšívané dekorácie. Zo stropu visia ručne vystrihnuté vločkové gule. Okná zdobia usmievaví snehuliaci vo víre snehových vločiek. Všetko to navodzuje atmosféru bielych tradičných ľudových Vianoc. Cieľom bolo vyčariť deťom úsmev na tvári a šťastie v očiach, čo sa nám podarilo. Bez vianočnej výzdoby neostali ani triedy, kde do zdobenia sa zapojili aj žiaci.

Zavŕšením týchto príprav bol príchod svätého Mikuláša. Ten neprišiel sám, ale priviedol si na pomoc anjela a čerta. Žiaľ, či skôr chvalabohu, čert si nemusel nikoho odniesť, ba ani pomaľovať  uhlím. Anjel dobrým deťom namaľoval na čelá srdiečka, aby šírili lásku ďalej. Mikuláš odovzdal deťom balík sladkých dobrôt, keďže boli celý rok poslušní a dobre sa učili.

Mikulášsky deň pokračoval tvorivými dielňami. Deti v triedach spolu s pani učiteľkami a asistentkami vyrábali rôzne vianočné ozdoby, vianočné pohľadnice, piekli a ozdobovali perníky.

Mikulášsky pozdrav posielame aj našim starším spolužiakom, ktorí sa vzdelávajú dištančne. Tešíme sa, že sa už čoskoro stretneme v našej dobrej škole.

Mgr. Mária Styrančáková

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)