Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Zimný tábor

DSC_0024

Aj v tomto školskom roku sme  ponúkli rodičom možnosť, aby sa ich deti zúčastnili  atraktívneho  zimného tábora v čase od 02.01.do 04.01.2019. Deti si mohli  oddýchnuť od školských povinností a poriadne vyvetrať hlavu. Hneď prvý deň v dopoludňajších hodinách navštívili Eiffelko – detský zábavný park. Po Vianociach dobre padlo trochu sa hýbať, liezť, skákať, plaziť sa a prekonávať rôzne prekážky. Popri tom si mohli rozvíjať tvorivosť, fantáziu, ale aj testovať priestorovú predstavivosť, či odvahu v obrovskom labyrinte. Cestou späť si pozreli v MsKS výstavu – Vianočná pohľadnica. V popoludňajších hodinách pre nich p. učiteľky pripravili exkurziu do archívu v našom meste. Dozvedeli sa, že archív je miesto, kde sa uschovávajú dokumenty, spisy, mapy, matričné knihy. Tu je možné zistiť mnoho informácií z rôznych oblastí života. Taktiež môžeme spoznať svoje korene, dozvedieť sa, odkiaľ naša rodina pochádza a vytvoriť si rodokmeň. Mnohých zaujala fotodokumentácia o tom, ako vyzeralo Humenné v minulosti. Prezreli si depozitár – miesto, kde sú uskladnené dokumenty. V závere exkurzie  zvedavci kládli mnoho otázok, pýtali sa, akú školu je potrebné vyštudovať, aby mohli pracovať v archíve, či z akého roku pochádza najstaršia mapa…                                 Pre prvý deň určite platilo, že sa podarilo spojiť príjemné – Eiffelko s užitočným – archív.

    Druhý deň zimného tábora začali rannou prechádzkou na zimný štadión. Cestou ich poriadne vyštípal mrázik. Čakalo ich hodinové korčuľovanie, počas ktorého mali celú ľadovú plochu iba pre seba. Niektorí stáli  na korčuliach prvýkrát, za čo si vyslúžili pochvalu. Cestou späť do školy ich prekvapila poriadna snehová nádielka. V škole  čakal  vďaka úžasným pani kuchárkam výborný obed. Po ňom a krátkom oddychu si v školskej cvičnej kuchynke pripravili sladké banánovo-piškótové chuťovky. Na našej škole bolo počas týchto dní rušno aj v telocvični, lebo tam prebiehal stolnotenisový kemp. S účastníkmi kempu  sa stretli nielen na obede v školskej jedálni, ale aj v telocvični a v aule školy. Niektorí žiaci si mohli svoje stolnotenisové schopnosti aj vyskúšať priamo s trénerkou Oľgou Barbušovou, hráčkou č. 1 vo svetovom rebríčku z r. 2011 ( para TT, women, class 8 ), ktorá  následne počas besedy zodpovedala na množstvo zvedavých otázok zo svojej kariéry i osobného života.

Po spoločnom fotení si všetci pochutnali na „ dobrotke“, ktorú si žiaci sami pripravili.

    Krásna a neopísateľná bodka na záver zimného tábora začala piatok o 5:15h. na železnične stanici.  Účastníci smerovali vlakom do Vysokých Tatier. Zasneženou a malebnou krajinou vystúpili na Hrebienok, kde sa v slnečných lúčoch týčili dve kupoly. V jednej z nich bol TATRANSKÝ ĽADOVÝ DÓM.Patrí bez akýchkoľvek pochybností k najväčším atrakciám zimnej sezóny vo Vysokých Tatrách. Námetom pre tohtoročný Tatranský dóm je svetoznáme priečelie Baziliky sv. Petra. Je to naozaj nádherné dielo.  No nebolo to jediné potešenie pre oči či dušu. Ďalšiu hru prírody  si mohli vychutnať pri zostupe z Hrebienka, keď z oblohy padali striebristé trblietky, ktoré sa v slnečnom svetle ešte znásobovali. Na ceste domov si spokojné a radostné deti vymieňali zážitky.

   V poradí druhý zimný tábor sa vydaril a my ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na jeho úspešnom priebehu. Fotografie si pozrite v našej fotogalérii.

              Mgr.I.Feiglová, Mgr.V.Fedičová, PaedDr.J.Kožíšková, Mgr.A.Daňová

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)