Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

V zdravom tele, zdravý duch…

20181110-59 spoločná foto

Kam viedli kroky  Kudlovčiat  v sobotu 10. novembra? No predsa na Viniansky hrad.

Stretli sme sa ráno 7:10 na hlavnej železničnej stanici v Humennom. Vo vlaku vládla dobrá nálada aj napriek hmle, ktorú sme pozorovali za oknom. V Michalovciach sme prestúpili na autobus, ktorý nás odviezol  do dediny Vinné. Na informačnej tabuli sme  si zistili, kde sa nachádza hrad. Cestou k nemu sme sa riadili turistickými značkami , určovali listy zo stromov a hrali rôzne slovné hry. Takto sme si krátili pomerne náročnú trasu . Po príchode na kopec  nás privítal sprievodca hradu, ktorý nám porozprával veľa zaujímavostí o histórií i tamojších panovníkoch. Najviac nás  zaujal príbeh o Albertovi z Michaloviec. Taktiež nám ukázal zvlečenú hadiu kožu, ako sa v minulosti  meralo za pomoci lana i trojuholníkovú vežu. Z hradu bol veľmi pekný výhľad. Po prehliadke nasledovalo opekanie: špekáčky, klobásy, slanina i cibuľa….To všetko tvorilo bohatú ponuku na jedenie a nasýtilo hladných turistov. Pri ohníku sme sa zohriali. Na pamiatku sme si kúpili magnetky ,rozlúčili sme sa a pobrali naspäť. Po hodinovej túre sme prišli k Vinianskemu jazeru, kde práve  zarybňovali rybník .Na detskom ihrisku sme sa pohrali na preliezkach  hojdačkách i trampolínach. Na autobusovej zastávke sme si zaspievali našu hymnu. Potom sme si to namierili na vlakovú stanicu. Cesta ubehla rýchlo. Foto v galérii.

Unavení, ale s dobrým pocitom, že sme niečo urobili pre svoje zdravie i vedomosti sme sa večer vrátili domov. Tento výnimočný deň ešte dlho ostane v našej pamäti.

 

Mgr. I. Feiglová

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)