Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

PASOVANIE PRVÁČIKOV

????????????????????????????????????

Stať sa prvákom je veľká vec. Treba si zvyknúť na toľko nových ľudí, povinností, pravidiel… Začína sa nová etapa života malého človiečika, taká prelomová, pamätná. Aby na toto obdobie deťom zostali krásne spomienky, čakal na nich slávnostný deň.

Dňa 17.10.2018 sa na ZŠ Kudlovská 11 v Humennom uskutočnila veľká udalosť – PASOVANIE PRVÁČIKOV. Na začiatku pasovania si žiaci pripravili pestrý program. A naši najmladší žiaci – prváci dostali možnosť ukázať, čo vedia. Spolu s rozprávkovými postavičkami kráľa Žiackej knižky,princezničky Peračníčky,Šaša, a Radcu, ktoré pasovanie uvádzali, sme sa na chvíľu preniesli do rozprávky.Prváčikovia ukázali svojim rodičom a všetkým prítomným, čo sa už v škole naučili. AČKÁRI predviedli dramatizovanú rozprávku Ťahal dedko repu a BEČKÁRI všetkým zatancovali a zaspievali pesničku Do školy sa teším.

Z malých škôlkarov sa stali šikovní žiaci – Kudlovčatá. Ich úsmevy potvrdili, že sa v škole cítia dobre,a s radosťou prichádzajú každé ráno do školy. Pred pasovaním museli zložiť sľub, v ktorom sa zaviazali, že budú verní našej škole, učiteľkám a starším žiakom. Že sa budú učiť a správať tak, ako sa na správneho školáka patrí. Následne pristúpili k slávnostnému obradu. „Pasujem Ťa za žiaka našej školy“, znela pasovacia formulka, po ktorej každý žiak dostal svoj dekrét prváka a sladkosť.

Teraz čaká všetkých našich prváčikov dlhá cesta, na ktorej im želáme, aby sa všetky ich túžby a predstavy o škole splnili, aby sa tu cítili dobre, aby okrem získania nových vedomostí zažili i kopec radosti z objavovania a spokojnosti z dobre vykonanej práce.Našim najmladším žiakom želáme veľa úspechov, nech sa ich žiacke knižky napĺňajú iba včeličkami, dobré a milé učiteľky (čo sa im už splnilo) a veľa skvelých kamarátov. Fotografie z akcie nájdete vo fotogalérii.

 

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Days
Hours
Minutes
Seconds

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)