Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Život na dedine…

20180928_121839

Mnoho ľudí má názor, že život v meste je lepší ako na dedine. Sú však aj takí, ktorí tvrdia opak. Na dedine je krásna príroda, čistejší vzduch, pri dome záhrada a taktiež možnosť chovať hospodárske zvieratá.

Dnešným deťom z mesta sa málokedy podarí vidieť nejaké to domáce zvieratko naživo. Výstava, ktorú zorganizoval  Slovenský zväz chovateľov Vihorlat Humenné v spolupráci s Vihorlatským múzeom bola na to dobrou príležitosťou.  Konala sa v nádherných priestoroch humenského skanzenu a členovia zväzu vystavovali to najlepšie zo svojho chovu.

Keďže naša škola susedí so skanzenom a zážitkové učenie prináša trvalejšie poznatky, rozhodli sa žiaci  3.B s pani učiteľkou  v piatok 28.09.2018 pozrieť si túto výstavu. Jej cieľom bolo podporiť mladých chovateľov, ukázať školskej mládeži , aká radosť je chovať domáce zvieratko a tým zmysluplne využiť čas .

Bolo tu 25 voliér s hydinou,60 holubov a 80 králikov. Nechýbalo ani exotické vtáctvo. Veľkou zaujímavosťou bolo, že členovia klubu vyberali hydinu a králiky z klietok  a zapisovali o nich údaje . Tu sa žiaci zastavovali častejšie a keďže boli aj takí, ktorí doma chovajú sliepky a králiky, vymieňali si skúsenosti a poznatky s odborníkmi. Kládli im aj veľa otázok, na ktoré dostali adekvátnu odpoveď. Bola to jedinečná príležitosť dotknúť sa sliepky, husi či kačice a taktiež hebkej srsti králika. Žiaci mohli počuť  zvuky jednotlivých zvierat a hlavne vidieť rozmanitosť plemien . Napríklad u králikov videli obra, vážiaceho 9 kg. Veľkým prínosom tejto výstavy bolo spoznávanie tradičného prostredia dediny v autentickom prostredí skanzenu.

Na záver sa žiaci poďakovali a rozlúčili pesničkou Na dvore býva sliepočka naša. Kiežby príležitostí na  takúto formu výuky bolo viac. Nikto by potom netvrdil, že teliatko je mláďa kobyly…. Viac si pozrite v galérii.

 

Mgr. I. Feiglová

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)