Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Zážitky trvalej hodnoty

20180922_120759

Vidieť verejnosti bežne neprístupné priestory Národnej banky Slovenska, zlatú tehličku a 5 miliónov eur pokope, kanceláriu guvernéra a zažiť pohľad z najvyššej budovy na Slovensku sa podarilo žiakom, ktorí navštevujú krúžok Kudlovčatá na cestách pod vedením pani učiteľky Anny Daňovej a pani učiteľky Ivety Feiglovej. Pretože naša škola kladie dôraz na zážitkové učenie, Deň otvorených dverí v Národnej banke Slovenska bol ako stvorený na zvyšovanie finančnej gramotnosti.

V piatok večer 21.septembra 2018  bolo  na humenskej stanici rušnejšie, pretože 45 členná skupina výletníkov sa chystala nočným rýchlikom do Bratislavy. Pre mnohých bola cesta vlakom dobrodružstvom, viacerí z nich spali vo vlaku prvýkrát. V skorých ranných hodinách prišli do Bratislavy a čas do otvorenia dverí NBS využili na návštevu hradu Devín.

O deviatej už stáli pred budovou NBS a naživo videli ukážku prepravy peňazí a fotili sa s ozbrojenou strážou. Po vstupe do budovy museli prejsť tradičnou bezpečnostnou  kontrolou. V rámci prehliadky si mohli obzrieť pracovňu guvernéra NBS, ako aj rokovacie priestory Bankovej rady NBS na 30. poschodí. Na tomto poschodí sa návštevníci vyfotografovali s panorámou Bratislavy v pozadí.

Záujem vzbudila aj zlatá tehlička, nové 100 a 200 eurové bankovky, falošné eurové bankovky a mince a tiež výstavy.  Veľký ohlas malo aj stretnutie guvernéra NBS Jozefa Makúcha s verejnosťou.

Malých Humenčanov zaujímalo, kde má banka trezory, aký je do nich kód a koľko je v nich peňazí. Boli tiež zvedaví, ako sa guvernér NBS stal guvernérom, akú školu študoval a ako vyzerá bežný deň guvernéra a pracovníka NBS.

Počas Dňa otvorených dverí ponúkala NBS po celý deň aj výmenu slovenských korún, ale aj poškodených eurových bankoviek.

Malí návštevníci sa tento rok opäť tešili z pasu detského návštevníka a zo získaných darčekov počas zbierania pečiatok pri tematicky rôzne zameraných stanovištiach. Po získaní  všetkých šiestich pečiatok získali milú odmenu – pokladničku s logom NBS.

Ako spomienkový predmet si návštevníci vyrazili aj svoj vlastný pamätný žetón a pri odchode dostali náučné publikácie a materiály o Národnej banke Slovenska, o ochrane finančného spotrebiteľa a o našej mene euro.

Po troch hodinách aktívne strávených v banke sa vybrali na obed a poobedie zakončili nákupmi darčekov.

Úplne unavení, ale plní vedomostí, zážitkov a emócií  sa hodinku po polnoci vrátili do Humenného. Viac si pozrite v galérii.

Mgr. Anna Daňová

 

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)