Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

V koži cisára

Vedecky-brloh-5.5.2018-2

  Kudlovčatá s pani učiteľkami Daňovou a Feiglovou opäť putovali. 5.mája sa konal v Košiciach ďalší vedecký brloh s názvom Príbehy starej povaly 2 a pod skúseným okom PaedDr. Alžbety Bojkovej, PhD. z Katedry histórie UPJŠ v Košiciach  nazreli do práce historikov pri odhaľovaní starých príbehov Košíc, na ktoré sa už zabudlo…  A čo to ten vedecký brloh vlastne je? No predsa  miesto, kde je zábavným spôsobom podaná veda a jej rôzne oblasti deťom školského veku. Tu môžu objavovať mnohé javy, je to laboratórium, kde sa všetko prispôsobuje ich chápaniu a záujmom.

 A prečo ten názov brloh? Nuž preto, lebo sa tam deti môžu správať slobodne, povedať si svoj   názor, zdôvodniť svoje rozhodnutie a čo je najviac, obohatiť svoje vedomosti a získať zručnosti.

  V sobotu popoludní sa z nich stali rímski cisári a rozhodovali  o osude Rímskej ríše. Museli  urobiť množstvo zásadných rozhodnutí, ktoré mali dopad nielen na ich postavenie, ale v ich rukách boli osudy miliónov ľudí. Cisár Marco a cisár Samuel (2.b) boli najaktívnejšími   múdrymi cisármi a spolu s cisárom Kikom ( 5.b)  sa podarilo zachrániť Rímsku ríšu pred nepriateľmi.

Dve hodinky dejepisu ubehli rýchlo, žiaci dostali tipy na výlet, nakrátko navštívili OC Galéria a s dobrou náladou putovali späť do Humenného.

 

http://vymenniky.sk/galeria/vedecky-brloh-pribehy-starej-povaly-2-2/

 

 

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)