Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

JANUÁR „NA KUDLOVSKEJ TO ŽIJE“

fenik

Aj keď trochu oneskorene, dovoľte, aby som tak ako doteraz vyhodnotila prácu a život na našej škole za mesiac január.

Hoci to bol krátky mesiac aj napriek tomu sa toho na našej škole udialo dosť veľa. Hneď na začiatku kalendárneho roka, keď si ešte mnohí z nás užívali voľné chvíle zimných prázdnin, pani zástupkyňa Saloková pripravila a spolu s niektorými učiteľkami 1. a 2. stupňa a vychovávateľkami ŠKD zrealizovala PRVÝ ZIMNÝ TÁBOR. Každý deň sa niesol v znamení rôznych aktivít a tvorivých dielni. Žiaci navštívili plaváreň, klzisko, zahrali si stolný tenis a vybrali sa vlakom do Medzilaboriec na exkurziu do sklárni LPS GLASS a do jedinečného múzea moderného umenia ANDYHO WARHOLA.

Po návrate do školských lavíc sme opäť začali súťažiť. Po víťazstve na školskom kole v OAJ na okresnom kole obsadil krásne 4. miesto Jakub Terek (8.B), pripravovala p.učiteľka Janošová. Klaudia Kopčová (7.A), pripravovala p. uč. Škerlíková, obsadila 9. miesto.

Potešili ma ja výsledky celoslovenského testovania žiakov 5.ročníka – TESTOVANIE 5. Priemerná úspešnosť školy z matematiky bola 59,3% a zo SJaL 62,8%. Ďakujem p. učiteľkám Daňovej, Kočanovej, Kissovej a Šutovej za prípravu na túto prvú dôležitú skúšku, ktorú absolvovali naši piataci. Žiak Adam Fenik (5.B) obsadil 2. miesto na okresnom kole MO. V tesnom závese za Adamom skončili Ella Behúnová (5.B) a Soňa Kurillová (5.B) pripravovala p. učiteľka Šutová a Gabriela Štofčíková (5.A) ktorú pripravoval p. učiteľka Kissová.

Po víťazstve na školskom kole v prednese prózy „ŠALIANSKY MAŤKO“ na okresné kolo postúpil Matúš Matiščák (4.B) pripravovala p. učiteľka Hajduková.

Na hodine občianskej náuky sa nenudili žiaci 7.a triedy. Otec ich spolužiaka Timoteja Marcinova je veliteľom tímu námornej ozbrojenej ochrany a tak ho pani učiteľka Daňová poprosila, aby sa prišiel podeliť so svojimi skúsenosťami a s tým, čo obnáša toto nezvyčajné povolanie.

O projekte Misia modrá planéta s Kozmixom, do ktorého zapojila svoju triedu p. učiteľka Hajduková som už hovorila. Výstupy projektu boli vybrané a označené ako jedny z najkrajších a aj preto boli žiaci ocenení krásnymi tričkami a darčekovými predmetmi.

Aj v tomto mesiaci pani učiteľka Janošová zorganizovala zaujímavú besedu v rámci zážitkového učenia. Tentokrát na pôdu našej školy zavítali športovci, hokejisti Filip Vaško a Milan Mach, ktorí sú zároveň aj trénermi mladších hráčov MHK Humenné. Z ich zaujímavého rozprávania sa chlapci aj dievčatá od 1. až po 9. ročník dozvedeli o ich ceste k tomuto netradičnému povolaniu.

Vyvrcholením celého mesiaca bol karneval pre 1.-4. ročníka, prípravu ktorého zobrala do svojich rúk pani vychovávateľka Hovancová a pomocnú ruku podali pani vychovávateľky Hrubovská a Fedičová. Po prvý krát sa karneval konal dopoludnia a svojou pomocou prispeli aj členovia žiackeho parlamentu a všetky vyučujúce 1. stupňa. Na akcii sa zúčastnili aj predškoláci z materských škôl, ktorým sa na pôde našej školy veľmi páčilo a okrem mnohých zážitkov si niektorí odniesli aj výhry v tombole. O občerstvenie sa ako vždy postarali naše šikovné pani kuchárky.

Ďakujem všetkým žiakom za vzornú reprezentáciu školy na okresných súťažiach a všetkým učiteľom za prípravu na súťaže a organizovanie nezabudnuteľných akcií pre žiakov našej školy a prajem nám všetkým veľa síl do 2. polroka.

Mgr. Paulína Škerlíková

riaditeľka školy

 

 

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Days
Hours
Minutes
Seconds

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)