Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

December

images

Máme za sebou mesiac december, ktorý bol veľmi bohatý na množstvo zaujímavých podujatí a aktivít a je tu čas na rekapituláciu toho, čo sa v tomto mesiac udialo na našej škole.  Celý mesiac sa niesol v znamení prípravy nášho Kudlovského jarmoku, ktorý je pre nás všetkých bodkou za celoročnou prácou. Ale poďme pekne od začiatku. Hneď na začiatku mesiaca sa žiaci 2. stupňa vybrali do divadla Jonáša Záborského v Prešove a pozreli si predstavenie „Neobyčajné dobrodružstvá malého Buratina“ . Túto peknú akciu pre našich žiakov zorganizovali učiteľky slovenského jazyka pani učiteľka Daňová, Hudáková a Kočanová. Naši mladší žiaci si pozreli krásnu rozprávku JA ZLODUCH 2 v kinosále humenského MsKS, ktorú pre nich vybrali pani učiteľky 1. stupňa a zorganizovala p. učiteľka Lešková. 6. decembra bolo na našej škole veľmi rušno. Všetkých nás privítal a sladkosťami obdaroval Mikuláš s pomocníkmi, anjelom a čertom. Žiaci 2. a 5. ročníka sa však rozhodli hľadať Mikuláša aj mimo našej školy. Podvihorlatský železničný spolok a mesto Medzilaborce v spolupráci s Múzejno-dokumentačným centrom pre deti pripravili Mikulášsku jazdu historickým vlakom. Pod dozorom pani učiteliek Feiglovej a Kočanovej a pani asistentky Buraľovej nastúpili v Humennom do vlaku a vydali sa na jazdu smerom k poľskej hranici.

Žiaci IV.B spolu s pani učiteľkou Hajdukovou a pani vychovávateľkou Hovancovou si spríjemnili adventný čas v škole pečením vianočných koláčikov. Ich prípravu spojili s pripravením pohostenia pre rodičov, ktorí si prišli pozrieť výsledky práce  na projekte Kozmix s názvom Misia Modrá planéta.  Žiaci druhého stupňa si zmerali svoje vedomosti v školskom kole olympiády z anglického jazyka. Na okresné kolo postúpili Klaudia Kopčová zo VII.A, pripravovala p. učiteľka Škerlíková a Jakub Terek  z VIII.B pripravovala p. učiteľka Janošová. Za súťažiacimi angličtinármi nezaostali ani naši matematici. Pani učiteľka Pošíková zorganizovala celoškolské kole Pytagoriády pre žiakov 3. – 8. ročnika.  Úspešnými riešiteľmi boli na 1. stupni:4. ročník :Milčová Lenka   4.A Šurina Marek  4.B Pavelica Daniel    4.A Matiščák Matúš 4.B Kmiť Oliver  4.B pripravovali p. uč. Bačová a Hajduková

Na 2. stupni : 5. ročník:Štofčíková Gabriela 5.A Behúnová Ela 5.B Kurillová Soňa  5.B

  1. ročník: Jakubová Katarína  6.A  7.ročník: Strižencová Barbora, Zelinková Hana a Milčo Daniel zo 7.a  8. ročník: Lukáč Marco  Druga Dušan z 8.B pripravovali p. uč. Kissová, Šutová a Pošíková.

Tento rok to už bolo 11-ty krát, keď naša škola otvorila svoje brány rodičom, starým rodičom, škôlkarom a všetkým, ktorí s nami chcú nasávať predvianočnú atmosféru na našom Kudlovskom jarmoku. S jeho prípravou sme začali  už začiatkom mesiaca výrobou  výrobkov do predajných stánkov. Žiaci 8. A spolu s pani učiteľkou Šutovou a starou mamou svojho  spolužiaka prežili nezabudnuteľné popoludnie výrobou krásnych vianočných ozdôb. Nedali sa zahanbiť ani naši najmenší. Pozvali svoje mamky, ktoré spolu s pani učiteľkou Kožíškovou vyrobili, podobne ako ôsmaci, vianočné ozdoby. Hodiny výtvarnej výchovy pod vedením pani učiteľky Brečkovej si piataci spríjemnili vyrábaním rôznych vianočných ozdôb. Niektoré z nich p .učiteľka poslala do súťaže, ktorú už niekoľko rokov organizuje MsKS v Humennom pre ZŠ a MŠ. Porota ocenila výtvarnú prácu Soni Kurillovej z 5.B.

V pondelok 18.12. sa v školskej jedálni uskutočnila beseda pre žiakov 4. –  9. ročníka s významným svetovým vedcom, paleontológom, docentom Martinom Kundrátom, ktorý sa zaoberá výskumom dinosaurov. Prišiel nám porozprávať o svojej zaujímavej práci a o svojich cestách na paleontologických expedíciách v Argentíne, Kanade, Mongolsku, USA, Číne, Iráne či na Sibíri v Rusku. Besedu zorganizovala pani učiteľka Janošová, ktorej po technickej stránke pomohli naši šikovní technici z radov starších žiakov.

Milovníci lega, sa spolu s pani učiteľkou Daňovou, v rámci krúžku Kudlovčatá na cestách, vydali do Košíc. Kudlovčatá obdivovali pohyblivé vlaky a kolotoče, niektorí si poskladali lego obrázky podľa predlohy či vlastnej fantázie.

Vyvrcholením celomesačného snaženia bol Kudlovský jarmok, ktorý je pre nás prípravou na najkrajšie sviatky roka. Atmosféru tohto sviatočného dňa spríjemnili vinše, básne a piesne našich žiakov, ktoré si pripravili pod vedením svojich tr. učiteliek a taktiež spev  ľudových piesni žiakov umeleckej školy za hudobného doprovodu p. Kerekaniča . Tento ročník bol pre nás výnimočným tým, že sa naši žiaci rozhodli finančne prispieť  na operáciu pre svoju spolužiačku. Sme veľmi pyšní na našich žiakov, že sa rozhodli takto pomôcť našej žiačke. Touto cestou sa chceme poďakovať nielen im ale aj ostatným  darcom, ktorí prispeli na tento účel. Za prípravu tejto akcie patrí veľké poďakovanie všetkým žiakom, pedagogickým ale aj nepedagogickým zamestnancom školy. Zároveň ďakujeme pani učiteľkám a pani vychovávateľkám, ktoré so žiakmi II.B, IV.A a IV.B  triedy napiekli koláčiky a taktiež rodičom, ktorí prispeli občerstvením  k pohosteniu návštevníkov našej školy vo  vianočnej kaviarni. Veľmi sme sa potešili aj návšteve žiakov z okolitých MŠ, pre ktoré pani vychovávateľky pripravili v školskej jedálni tvorivé dielne. Ďakujeme aj za želania našich návštevníkov k  40. narodeninám našej „Kudlovskej škole“. Veľmi nás teší, že sa nám spoločne darí pripravovať všetky tieto zaujímavé akcie a veríme, že ani v novom roku tomu nebude ináč. No a na záver nám v Novom roku 2018 všetkým želám, šťastia na každom kroku, k tomu veľa radosti, zo spoločných dní strávených v škole bez starostí. Nech našou školou neustále rozlieha sa detský smiech a vrava, nech každý každému sa s úsmevom v tvári  prihovára.

 

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)