Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Medzinárodný deň školských knižníc

den kniznic

Dňa 25.10.2021 bol v kalendári štvrtý októbrový pondelok a ten sa už niekoľko rokov nesie v znamení Medzinárodného dňa školských knižníc.

Aj my sme si ho pripomenuli na druhej vyučovacej hodine a prostredníctvom kníh z našej knižnice sme sa na chvíľu presunuli do krajiny snov, hrdinov, minulých životov….

Po prečítaní vybraných textov mali žiaci za úlohu vyplniť test, na základe ktorého sa preverila pozornosť žiakov. Výsledky vypracovaných testov ukázali, že žiaci čítali sústredene a s porozumením, čo nás veľmi potešilo. Všetky triedy prvého stupňa odpovedali na otázky správne.

Špeciálnu pozornosť sme venovali našim druhákom. Tí po ukončení prvého ročníka začali  objavovať čaro samostatne prečítanej knihy. Aby sme im dodali chuť do čítania, do tried vstúpila nečakaná návšteva –  doktorkaAnastázia Zbláznenádočítania.  Tá záujemcov zaočkovala očkovacou látkou Chuť do čítania. Veríme, že táto látka zaúčinkuje a preočkovanie plánované vo štvrtom ročníku nebude potrebné.

 Žiakom na druhom stupni čítali učitelia.  Naši učitelia chcú touto cestou v rámci projektu Múdra škola číta svojim žiakom prispieť k rozvoju informačnej a čitateľskej gramotnosti u žiakov, prebudiť zvedavosť a záujem o čítanie a začleniť čítanie do ich životného štýlu. Pevne veríme, že každodenné čítanie našich „čitateľských vzorov“ vzbudí presvedčenie o tom, že čítanie je úžasnou formou trávenia voľného času a nevyhnutným nástrojom vo vzdelávaní. Tento projekt si našiel kopu priaznivcov v mnohých zahraničných školách, a tak sa tešíme, že aj my môžeme touto cestou priaznivo formovať a vytvárať čitateľskú komunitu v našej škole.

Po prečítaní príbehu bolo  úlohou žiakov nájsť posolstvo, odkaz autora, vyjadriť ho jedným slovom,  napísať na tabuľku a počas hodiny priniesť do knižnice. Aj žiaci druhého stupňa si s úlohou  ľahko poradili.

Všetkým učiteľom a žiakom ďakujeme.

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)