Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Pasovačka prváčikov

5.november bol v živote našich prváčikov veľmi významným dňom. Boli pasovaní za riadnych žiakov. Nebolo to však jednoduché. V tento slávnostný deň museli prváci pomôcť rozprávkovým postavičkám splniť rôzne úlohy. Ukázali nám, že vedia krásne spievať a tancovať, poznajú písmenká a čísla. Každú úlohu hravo zvládli. Po úspešnom zdolaní všetkých prekážok ich čakalo Pasovanie. Šašo Jašo deti za ich šikovnosť pasoval za riadnych žiakov našej školy a od krásnej Víly si potom prevzali slávnostný pasovací dekrét, ktorý im bude tento dôležitý okamih v ich živote pripomínať. Po zložení prváckeho sľubu si ešte prváci veselo zaspievali a zatancovali.

Vychovávateľka : Lucia Pachovská

     5. november 2021 bol pre mnohých malých prváčikov na Základnej škole Kudlovskej v Humennom  „Veľkým dňom“.  Od rána sa chodbami školy ozývali ich štebotavé hlásky, ktoré všetkým dávali najavo nekonečnú radosť  z dňa, kedy sa mali stať ozajstnými  školákmi. Deti sa zrazu ocitli v kráľovstve spiacej princeznej, šaša Jaša a dobrých víl pomocníčok, ktoré ich sprevádzali jednotlivými úlohami a tie bolo potrebné splniť. Spoločne čítali slabiky, ba dokonca i vety. Dokázali, že písmen z abecedy sa vôbec neboja a poznajú na ne aj básničky. Dokonca aj v číslach boli doma. Porozhadzovaný číselný rad na vláčiku motoráčiku hravo správne zoradili. Nechýbala ani hymna „My sme super deti“, či tanček ktorým potešili aj našu pani riaditeľku s pani zástupkyňou, ktoré prišli deti podporiť. Nakoniec boli naši školáci slávnostne pasovaní triednou učiteľkou za „prvákov“, čo im bude pripomínať „pasovací dekrét“  . A ktorému dieťaťu by nevyčarila úsmev na tvári sladká odmena? Áno, aj na to mysleli dobré víly pomocníčky a naše šikovné detičky z 1. B aj takto potešili.  

     Týmto sa chcem poďakovať dievčatám zo 4. A triedy, ktoré našich prváčikov sprevádzali počas ich „veľkého dňa“ a previedli ich cez rozprávku do sveta ozajstných školákov.

Vychovávateľka   Katarína Kačurová

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)