Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Olááá, lesná pedagogika nás volá…

243040692_166025942349628_9125064008380714065_n

Lesná pedagogika je moderná forma komunikácie lesníkov s verejnosťou, je to najjednoduchšia cesta ako priblížiť širokej verejnosti prostredie lesa a jeho funkcie.

Ak sa spojí so zážitkovým učením ako najmodernejším trendom vo vzdelávaní, vytvorí sa jedinečnú kombinácia . Takúto formu učenia hrovou formou si zvolili pani učiteľky 2. a 3.ročníka . V rámci projektu Zelená škola si v jeden septembrový deň  zavolali lesných pedagógov zo Sobraniec . Tí so žiakmi pracovali v prostredí, ktoré detailne poznajú- v lesoparku. Takto mali vytvorené výborné predpoklady na ich sprevádzanie. Na väčšinu detí pôsobilo blahodarne, že sa na chvíľu ich učiteľmi stali lesní pedagógovia. Keďže chceli u žiakov vytvoriť trvalý  a pozitívny vzťah k prírode,  museli uviesť do vyučovacieho procesu veselé a hravé aktivity. Žiaci pri jednotlivých činnostiach zažili emóciu, na ktorú tak skoro nezabudnú. Aktivity im umožnili  samostatne pozorovať, vyhľadávať, objavovať a získavať vedomosti. Medzi najzaujímavejšie činnosti patrili prešmyčky o lesných živočíchoch, skákanie do diaľky, kde deti zistili podľa doskoku, aké zvieratko skáče tak, ako oni.  Hry na predátora orla a jašteričky, netopiera a motýľov mali mimoriadny úspech. Najväčší adrenalín zažili pri hre na žabky. Medzi dvoma stromami boli na povraze zavesené škatule s nakreslenými autami .Po rozhojdaní museli žabky prebehnúť pomedzi autá tak, aby sa ich nedotkli a nezrazili ich. Topkami bolo zhotovenie búdky pre vtáčikov a vyrobenie si vlastného dreveného medailónika s lesným zvieratkom podľa vlastného výberu, ktorý  si mohli  aj vyfarbiť.
 Po absolvovaní úloh dostalo každé dieťa malé odmenky-balónik a magnetku so zvieratkom. Zabaviť sa, veľa sa naučiť o prírode bolo cieľom našej aktivity, čo sa nám podarilo splniť. Veľkým benefitom bolo aj to, že žiaci strávili 2 hodiny na čerstvom vzduchu. Poďakovanie patrí p. učiteľkám Mgr. V. Fedičovej a Mgr. I. Feiglovej, ktoré akciu pripravili. V neposlednom rade poďakovanie patrí všetkým pedagógom, ktorí sa na zážitkovom učení zúčastnili, ale aj žiakom za zanietenie, ktoré preukázali pri jednotlivých činnostiach. Lesu zdar!

                                                                            Mgr.Iveta Feiglová

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)