Základná škola Kudlovská

HUMENNÉ

+421 57 775 20 27

sekretariát

Letná škola sa opäť vydarila

238732037_211193757729029_2089846046591552492_n

Kto chce stále múdry byť,

musí školu navštíviť.

Učiť sa už v auguste?

Milí žiaci, odpusťte….

Odpustili, tešili sa,

z vedomostí srdce plesá.

Letná škola začala,

spievame si tralala….

    Chodby našej školy ožili vravou a smiechom už v dňoch od 23. do 27. augusta, pretože aj v tomto školskom roku sa   45  detí zúčastnilo Letnej školy.  Jej cieľom bolo  poskytnúť žiakom  možnosť na získanie alebo upevnenie vedomostí, zručností a spôsobilostí, ktoré si nedostatočne osvojili počas školského roka 2020/2021. Letná škola neprebieha vo forme klasického vyučovania, ale jej hlavným cieľom napriek tomu ostáva vzdelávanie a rozvoj zručností žiakov. A práve v tomto duchu sa niesol celý pracovný týždeň.

V pondelok  sa  žiaci učili o včelách a vytvorili krásne projekty,  absolvovali olympijské hry,  niektorí maľovali na asfalt a iní navštívili Vihorlatskú knižnicu. V utorok žiaci vyzdobili areál našej školy nádhernými maľovanými kameňmi, z ktorých vznikli zvieratká, v škole čítali, písali, počítali, tancovali i športovali a hravou formou spoznávali ľudské telo. V stredu  pomocou mikroskopu pozorovali stavbu hmyzu i hľadali mikroorganizmy vo vode z mláky. A aby toho nebolo málo, vyrábali mydlá i sviečky. Iní cvičili jogu s lektorom.

Vo štvrtok  sa učili  o remeslách a korytár Milan zo Sniny im pútavo rozprával o dreve, predviedol svoje umenie a všetci  si vyskúšali opracovať lipové srdiečka. Uvariť z paradajok chutný kečup a k tomu upiecť ,,hranolčeky,, a pochutnať si na tom všetkom, aj toto sa podarilo v Letnej škole. 

A aby žiaci nezabudli na angličtinu, každý deň si pre nich lektorka pripravila zaujímavé aktivity.

V piatok  vyrazili na výlet. Čakala ich plavba loďou Bohemia po Domaši, Park zvierat v Stropkove a vo Svidníku prehliadka mesta. Počas plavby  počúvali výklad o vzniku vodnej nádrže  obohatený tematickými pesničkami. Ich úlohou bolo aktívne počúvať, lebo ich čakal zábavný kvíz. Dozvedeli sa aj to, že názov Domaša  pochádza zo slovného spojenia vo  východniarskom nárečí  doma ši, čo v preklade znamená  doma si. Viete, čo je vivárium? Naši žiaci už áno.  Tento priestor pre chov exotických teplomilných živočíchov navštívili v mini ZOO  v Stropkove. Veľhad kráľovský nebol ani náhodou mini a vzbudzoval obdiv a u niekoho aj strach.

Svidník bol ich poslednou zastávkou, v parku neďaleko Vojenského múzea  si obzreliexpozíciu ťažkej vojenskej techniky i Pamätník sovietskej armády, kde je pochovaných vyše 9 000 vojakov.

Výlet zakončili na námestí v cukrárni dobrou zmrzlinou.

Letná škola sa aj v tomto školskom roku vydarila. 5 dní plných poznávania, zábavy, športu, ale aj zážitkov a nových skúseností a vedomostí je za nami. Leto končí a všetci sa o  pár dní stretneme v novom školskom roku 2021/2022.

                                                                                             Mgr. Iveta Feiglová a Mgr. Anna Daňová

Základná škola Kudlovská otvorila svoje brány

1. septembra 1977.  Je to už teda takmer polstoročie, za ten čas tadeto prešli tisícky detí a stovky pedagógov. Nachádza sa v centre mesta pri nádhernom kaštieli a krásnom parku.



Adresa

Základná škola Kudlovská

Kudlovská 11

066 01 Humenné

IČO: 37876741

DIČ: 2021672048

tel.: +421 57 775 2027

mail: admin@zskudhe.edu.sk

 

Linky

© 2022 Všetky práva vyhradené - All rights reserved

Made with ❤ by Adriana

Dni
Hodiny
Minúty
Sekundy

hurry up

15% OFF

On All Tickets

Don’t hesitate and buy tickets today – All tickets are at a special price until 15.08.2021. Hope to see you there :)